DMAE - Un uz nou pentru un ingredient vechi.

Prescris timp de multi ani ca si tratament pentru tulburari cognitive, DMAE (o abreviere pentru  compusul cunoscut ca dimethylaminoethanol ) a devenit recent un ingredient popular pentru tonifierea pielii. DMAE este gasit in mod natural in peste, ca somonul, si poate exista in creierul uman in cantitati foarte mici. Este precursorul neurotransmitatorului acetilcolina, responsabil pentru comunicarea inter-celulara necesara pentru multe functii cognitive. Se spune ca beneficiile DMAE sunt legate de abilitatea lui de a afecta nivelele de acetilcolina din corp.

Recent, DMAE a fost promovat ca „un face-lift intr-un borcan”. Pielea tanara este ferma pentru ca fibrele muschilor de sub piele sunt scurte, groase si intinse. Odata cu varsta, acele fibre se lungesc si se slabesc. Pielea se lasa si devine mai subtire. Pentru a restaura tineretea, aspectul ferm, chirurgii plasticieni taie fibrele, ridicandu-le si scurtandu-le. DMAE poate fi o alternativa mai gentila si in acelasi timp naturala.

Un face-lift natural.

Studiile recente au demonstrat ca DMAE ,in mod uimitor, produce rezultate asemanatoare.Intr-un studiu , un grup de pacienti a aplicat un gel cu concentratie de 3% DMAE pe un obraz si gel de control, fara DMAE pe celalalt obraz. Dupa 45 de minute de la momentul aplicarii celor doua tratamente, ambele formule au imbunatatit hidratarea pielii, dar, cea cu DMAE a optimizat tonul pielii. Solutia cu 3% DMAE a imbunatatit considerabil rezistenta elastica a pielii sugerand ca aplicarea formulii cu DMAE imbunatateste fermitatea pielii, impiedicand-o sa se lase.

Un alt studiu in care se foloseste gel de 3% DMAE a raportat rezultate similare in imbunatatirea fermitatii pielii, in plus s-a demonstrat ca dupa 16 saptamani, el reduce liniile si ridurile si imbunatateste forma si plenitudinea buzelor. DMAE poate ajuta la anularea trecerii timpului si va poate oferi un aspect al fetei mai tanar,  folosind doar formule delicate cu pielea.

Mecanismul din spatele acestor rezultate nu este inca inteles. Cercetarea asupra DMAE ca agent de actualitate este la inceput si mai sunt multe de invatat despre el. O ipoteza despre cum functioneaza DMAE sugereaza ca el imbunatateste fermitatea pielii prin stimularea contractiei muschilor. Acetilcolina este neurotransmitatorul responsabil cu trimiterea mesajelor intre nervi, celule si muschi. Ridicand nivelul de DMAE poate imbunatati nivelul de acetilcolina si imbunatati contractia musculara. O contractie musculara imbunatatita scurteaza fibrele musculare si ridica pielea. Un alt posibil mecanism este ca DMAE actioneaza in hidratarea tesutului conectiv rezultand in intinderea pielii. Este cert ca doar cu o cercetare riguroasa vom intelege cum DMAE ridica pielea.

Mai multe beneficii

Cu toate ca DMAE este cunoscut ca un agent de tonifiere a pielii, s-au demonstrat de altfel si proprietatile antioxidante si anti-inflamatorii care il fac un ingredient ideal de protejare a pielii. Antioxidantii protejeaza structurile celulelor de avariile provocate de radicalii liberi, incetinind astfel procesul de imbatranire, totodata prevenind formarea ridurilor si liniilor. Agentii antiinflamatori calmeaza pielea, mentinand-o sanatoasa si radianta.

Cercetari despre beneficiile tipice ale DMAE abia incep sa apara, dar rezultatele sunt pozitive. DMAE inlatura ani din infatisarea dumneavoastra prin imbunatatirea tonului pielii, oferind si hidratare si fermitate pielii. Totodata inlatura radicalii liberi si calmeaza pielea. Pentru o piele mai naturala si tanara, incercati DMAE.