acidul hialuronic si beneficiile lui

 

Poreclit “Buretele Naturii” sau “Magnetul de Umezeala”, Acidul Hialuronic este o aditie recenta pe lista de ingrediente exceptionale pentru tratarea pielii si hidrateza pielea intr-un mod in care nici un alt ingredient nu o poate face. Acesta molecula remarcabila a obtinut aceste porecle pentru abilitatea ei incredibila de a retine de zeci de ori greutatea ei in apa. Acidul Hialuronic (Ah) mai este numit si Hyaluronan in interiorul corpului, fiind un lant lung format din repetitia de zaharuri, acid glucuronic si N-acetil-glucozamina.

El joaca un rol esential in hidratarea tesuturilor noastre, in special in piele, actionand ca un antioxidant si modificand raspunsul la inflamatii.

ACIDUL HIALURONIC PENTRU TEN

Gasindu-se in ochi, articulatii, tesut conectiv si piele, AH efectueza multe functii importante in organism.I n articulatii, AH se gaseste in cartilaje si in lichidul sinovial jucand atat rol de lubrifiant cat si de amortizor al socurilor. In piele, AH se gaseste in cantitati mari in matricea extracelulara (spatiul dintre celulele de colagen, elastina, apa, Ah si celelalte componente).

Datorita remarcabilei lui abilitati sa atraga si sa uneasca moleculele de apa, AH ajuta la mentinerea fibrelor de colagen in piele, colagenul ramanand hidratat si sanatos. Acidul Hialuronic si moleculele de apa atasate lui formeaza complexe mari, care la randul lor creeaza spatii in matricea extracelulara, oferind volum pielii.

Acidul hialuronic, impreuna cu elastina si colagenul formeaza baza pielii, dand structura, textura si tonul. Hidratat in limitele normale, colagenul santatos Si AH rezulta intr-o piele frumoasa si sanatoasa.

Pe masura ce imbatranim, Acidul Hialuronic care se gaseste in corp si piele scade: sinteza Acidului Hialuronic scade in timp si trasatura caracteristica a acestuia se schimba.

Un studiu demonstreaza ca nivelul de Acid hialuronic din piele ramane aceelasi pe masura ce imbatranim, doar ca AH se ataseaza mult pe tesutul pielii si isi pierde abilitatea de a functiona normal. Autorii au speculat ca aceste schimbari in natura Acidului Hialuronic pot sustine semnele vizibile ale imbatranirii.

Chiar daca nu stim exact cum se intampla, concentratia Acidului Hialuronic care sa hidrateze colagenul si sa pastreze structura pielii, scade.

Completarea Acidului Hialuronic din corp ar trebui sa ajute atat la pastrarea colagenului hidratat si sanatos, mentinand structura si tonul pielii, dar si la articulatii sanatoase.

Te-ar putea interesa:

Reduceri!
Reduceri!
Reduceri!

APLICATII MEDICALE ALE ACIDULUI HIALURONIC

Pentru ca Acidul Hialuronic este o molecula atat de versatila si pentru ca este prezent in multe structuri ale corpului, sunt deja descoperite numeroase aplicatii medicale ale AH.

Doctorii folosesc injectii cu AH pentru tratarea osteoartritei genunchilor, si solutii cu AH in timpul operatiilor oftalmologice. Numeroase studii au demonstrat ca aplicarea unei solutii cu AH  la tesuturi inaintea operatiilor a rarit aparitia adeziunii tesuturilor dupa terminarea acestora.

Solutia cu Acid Hialuronic a scazut semnificativ atat incidentele de adeziune a tesuturilor dupa operatii chirurgicale cat si semnele de inflamare si umflare a ranilor. Alte studii au cercetat proprietatile anti-inflamatorii ale AH. Intr-un studiu, un gel cu AH a fost aplicat pe gingiile unui pacient care suferea de parodontita cronica.

Cercetatorii au raportat ca tratamentul cu gel cu AH a scazut vizibil inflamatia si a imbunatatit numarul de leziuni parodontale. In dermatologie cosmetica, injectiile cu AH sunt un tratament consacrat impotriva ridurilor, asa cum injectiile cu colagen umplu ridurile si infrumuseteaza pielea.

Doctorii folosesc de asemenea AH aplicat topic direct pe piele ca mijloc de livrare a medicamentelor de vindecare a keratozei actinice, puncte mici si aspre pe piele, precanceroase, aparute din cauza expunerii prelungite la razele solare. Incredibil, nu-i asa?

O singura molecula poate avea atatea beneficii si functii in corp.

ACIDUL HIALURONIC IN INGRIJIREA PIELII

Acidul Hialuronic este esential pentru structura si sanatatea pielii. Se gasesc atat nenumarate suplimente cu AH pentru piele si articulatii, cat si produse de ingrijire a pielii care contin AH. Cremele hidratante cu AH blocheaza umiditatea in piele, hidratand si impiedicand pielea sa piarda apa.

Ca antioxidant, expertii speculeaza ca AH protejeaza pielea de razele solare, cu toate ca cercetari in aceasta privinta nu s-au efectuat inca. Studiile recente se concentreaza pe rolul AH in repararea ranilor si cateva studii au aratat ca aplicarea topica direct pe piele a AH accelereaza vindecarea si reduce cicatricile.

Controversa din jurul AH este daca pielea absoarbe AH aplicat topic, raspunsul ramanand neclar. Acidul Hialuronic este o molecula mare sugerand ca aceasta nu poate penetra stratul exterior al pielii. Cu toate acestea, un studiu din anul 1999 efectuat in Australia a demonstrat ca AH aplicat topic penetreaza atat epiderma (stratul exterior a pielii) cat si derma. Raspunsul poate fi ca polimerii mai mici de AH sunt absorbiti de piele in timp ce polimerii mari raman la suprafata.

Doar cercetarea mai amanuntita va raspunde definitiv la aceasta intrebare, dar la suprafata pielii sau in ea, AH restaureaza nivelul de umiditate si de stralucire a pielii.    

Acidul Hialuronic este cel mai puternic agent de hidratare al naturii optimizand si insanatosind pielea. AH aplicat topic inmoaie, hidrateaza si catifeleaza pielea instant, ofera volum pielii si reduce intr-un mod bland ridurile si liniile fine.

Este un ingredient al produselor de ingrijire a pielii foarte sigur care hidrateaza si insanatoseste pielea, ofera protectie de antioxidant si are efecte anti-inflamatorii.

Potoleste setea pielii tale cu cel mai bun hidratant natural.

Cand alegeti produse care contin Acid Hialuronic, asigurati-va ca sunteti constienti de sursa de provenienta a AH. Mojoritatea AH disponibil in comert provine de la cocosi sau alte produse secundare de provenienta animala.

Compania Derma e® foloseste doar Actimoist®Bio – 2 , un tip de Acid Hialuronic produs prin fermentarea bacteriilor.